Reparation af Solcelleanlæg: Udskiftning af Inverter

Vi får ofte henvendelser fra kunder, hvis solcelleanlæg er 10 år eller ældre og pludselig er stoppet med at producere strøm. Det første skridt er altid at finde ud af, hvad der er galt – om det er solcellerne, kablerne, elnettet eller inverteren, der er problemet. I de fleste tilfælde er det inverteren, som efter mange års tro tjeneste har nået slutningen af sin levetid, ofte efter 10 år eller mere.

Når en inverter er så gammel, anbefaler vi ikke at forsøge reparationer. Risikoen for, at en anden komponent snart fejler, er stor, og dermed kan reparationen vise sig at være spildte penge. En god tommelfingerregel er, at man ikke bør reparere på dele, der ikke længere er dækket af garanti.

Nogle kunder overvejer, om en reparation kan forlænge inverterens levetid. Der er dog ingen garanti for dette, og vi forholder os skeptiske. Erfaringen viser, at det ofte ikke kan betale sig at reparere en gammel inverter, og udskiftning er derfor den mest fornuftige og sikre løsning.

Vi bliver også ofte spurgt, om det overhovedet kan betale sig at udskifte en inverter, med tanke på den relativt lave pris for afregning af overskudsproduktion. Vores svar er klart: Hvis dine solceller stadig fungerer, er udskiftning af inverteren en økonomisk fornuftig beslutning. Det er som at købe et nyt solcelleanlæg, men kun betale for inverteren – en løsning, der helt sikkert kan betale sig.

Brug for hjælp?

Indtast dit nummer herunder, så ringer vi dig op.

Profile image
DK flag
Solcellespecialisten var blandt de første virksomheder i Danmark med fuld fokus på fordelene ved solceller.

Ordbog over solcelletermer

Med stigende krav til bæredygtighed, som f.eks. ESG-rapporter, CO2-afgifter, risikostyring og finansiering, er solceller ikke længere blot en grøn løsning, men også en solid økonomisk investering.

Læs mere